Quinta Alfarrobeira

Quinta Alfarrobeira is een inspirerend landgoed van 6 ha, gelegen op 4 km van het historische havenstadje Lagos en 1,5 km van het zandstrand van Meia Praia. Het ligt op een heuvel en heeft rondom uitzicht over de omliggende landerijen met olijf amandel en vijgen bomen.

De Quinta biedt gasten veel ruimte en privacy. Er zijn diverse gastenverblijven die liefdevol zijn gebouwd en gerestaureerd met oog voor detail. Elke verblijf heeft zijn eigen karakter en alle verblijven zijn verbonden door de binnentuin met terrassen, paadjes, oude olijfbomen, groente- en kruidentuintjes en fruitbomen. Je kunt er heerlijk wegdromen in een hangmat of verkoeling zoeken in het grote zwembad. Al jarenlang komen gasten vanuit de hele wereld zich laven aan de rust, de schoonheid en het ´je ne sais quoi´ van deze bijzondere plek.

Tijdens de trainingsweken wordt er alleen op de trainingsdagen een uitgebreid biologisch 3 gangen menu bereid. De kosten hiervoor bedragen 100 euro p.p.  Dit bedrag kun je contant met de kok afrekenen. Ontbijt en lunch verzorg je zelf. Ieder kamer heeft een kookfaciliteit en de kruideniertjes in het dorp zijn op loopafstand. Op de dag van aankomst is er (gratis) soep.

Hieronder een overzicht van de verschillende kamers. De prijzen zijn dus exclusief maaltijden.


De Kapel Suite

Bij 1 persoon 350 € per week
Bij 2 pers 245 € p.p. per week

De Kapel Suite is een prachtige, ruime kamer met een stenen gewelf, openslaande deuren naar de binnentuin en een eigen terras met uitzicht op het Monchique gebergte. In de kamer staat een tweepersoonsbed en er is een kleine kitchenette, voor het maken van koffie en thee en het bereiden van een simpele maaltijd. De badkamer in Moorse stijl heeft een bad en douche.

De Kapel Kamer

Bij 1 pers 280 € per week
Bij 2 pers 210 € p.p. per week

De Kapel Kamer is een mooie kamer met kitchenette en een ruime badkamer in Moorse stijl. Er staat een tweepersoonsbed. De kamer komt uit op de gaanderij die toegang biedt tot de prachtige binnentuin met terrassen, paadjes, groente- en kruidentuintjes en fruitbomen.

De Toren kamer

Bij 1 pers 245 € per week
Bij 2 pers 210 € p.p. per week

De Torenkamer (1e verdieping) maakt deel uit van het Loft Appartement. Via een wenteltrap kom je in deze mooie kamer met houten vloer en dak. In de kamer staat een tweepersoons bed en een eenpersoons bed. De gasten van de Torenkamer kunnen gebruik maken van de badkamer op de begane grond.

De Loft kamer

Bij 1 pers 350 € per week
Bij 2 pers 245 € p.p. per week

De Loft kamer (1e verdieping) is een grote, lichte woonruimte, met een tweepersoons bed, een eettafel en een zitgedeelte. Bij gebruik door 2 personen zal zo nodig een extra bed bijgezet worden. De gasten van de Loft kamer kunnen gebruik maken van de badkamer op de begane grond.

A Granja

Bij 1 persoon 420 € per week
Bij 2 personen 280 € p.p per week

A Granja is een van de gastenhuizen. Dit gezellige huis heeft een slaapkamer met tweepersoonsbed, een woonkamer met open haard, een keuken en een ruime badkamer met ligbad en douche. Het huis wordt omgeven door terrassen en heeft een eigen buitenkeuken. Er bestaat een mogelijkheid een bed in de woonkamer te zetten.

A Vivenda

1 pers kamer 280 € per week
gedeelde kamer 210 € p.p. per week

A Vivenda is het ruimste gastenhuis, met een grote gezellige woonkamer, een enorme open haard en een heerlijke overdekte veranda met prachtig uitzicht over de heuvels. Er zijn 2 slaapkamers. Eén met een 2 persoons bed en één met twee 1 persoons bedden. De badkamer heeft een douche, toilet en 2 wastafels.

Impressie rondom de quinta